Linkler
Fotograflar
Rally-Sport Mail Girisi

Zaman: 09 Eyl 2010 Prş, 8:59 pm

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Galatasaray Superleague Formula Portekiz Yarışı'nın Başlamasına
kaldı

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1212 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 122  Sonraki
  Önceki başlık | Sonraki başlık 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: 2010 Sezon Haberleri
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2010 Cmt, 2:55 pm 
Kullanıcı avatarı

Alonso: 'Ferrari McLaren'ın kanat konsepti üzerinde çalışıyor'

Ferrari pilotu Fernando Alonso, İspanyol El Mundo gazetesine yaptığı açıklamada, Ferrari'nin McLaren'ın rakip takımlardan bazılarının tepkisini çeken karmaşık kanat kompleksi üzerinde çalıştığını doğruladı.

İngiliz ekibinin tasarımı, bazılarınca illegal olduğunun düşünülmesine karşın, FIA tarafından bu hafta onay aldı. Lewis Hamilton ve Jenson Button da bu araçlarla şu ana kadar Sakhir'de sürüşler yaptı.

Tasarıya ilk karşı çıkan Red Bull takım patronu Christian Horner da, federasyonun onayının ardından, konunun üzerinde daha fazla gitmek yerine, tasarımı kopye etme üzerinde duracaklarını işaret etti.

Williams başmühendisi Patrick Head ise, Guardian'a yaptığı açıklamada, FIA'nın kararını eleştirdi.

TurkiyeF1.com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2010 Pzr, 11:23 am 
Kullanıcı avatarı

McLaren aracından memnun değil!

McLaren patronu Martin Whitmarsh Bahrain Grand Prix'i sıralama turlarında Red Bull Racing ve Ferrari'nin egemenliğinin ardından aracın yeteri kadar hızlı olmadığını kabul etti.

Resim

Woking merkezli takım sezonun açılış yarışında güçlü galibiyet adayları arasında gösterilmesine rağmen Whitmarsh MP4-25'in performansının galibiyeti haketmediğini gizlemiyor. Whitmarsh, Lewis Hamilton'un dördüncülüğünün ardından aracın downforce eksikliği yaşadığını ve pistin bu yıl eklenen tümsekli bölümünde sıkıntılı olduğunu söyledi.

"Gerçekçi olmamız gerekiyor. Bugün gördük ki burada galibiyeti hak edecek kadar hızlı değiliz fakat bu demek değil ki denemekten vazgeçeceğiz fakat mümkün olduğunca gerçekçiyiz."

"Testler boyunca her zaman söylediğim gibi diğerlerinin neler yaptığını görmenin çok çok zor olduğunu düşünüyorum. Dolu ve boş depo arasında beş saniyelik bir performans farkı olduğunu gördük ve bu nedenle sıralama turlarında öğrenmeye başlayacağız diyemezsiniz."

"Pilotlarımız için en iyi aracı verdiğimizi söyleyemeyeceğimizi bugün anladık fakat takım olarak ne yapabileceğimizi göreceğiz. Belki burada yeteri kadar downforce'a sahip değiliz, özellikle orta bölümde. Şu ana kadar yaptıklarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor."

"Başka sürprizler olacağını sanmıyorum. Burada nerede olacağımızı her zaman biliyorduk ve gerçekçiydik. Hırslı bir şekilde gelirsiniz ve amacınız kazanmaktır. Biz de kesinlikle bunun için geldik ve o hırsı hala koruyoruz. Neler kazanacağımızı göreceğiz."

Aracın performansı hakkında kötümser yorumlar yapılsa da yarın yarışa sekizinci sırada başlayacak olan dünya şampiyonu Jenson Button hala oynanması gereken kartlar olduğunu düşünüyor.

"Yarış ritmi konusunda aracın tamamen farklı çalışacağını düşünüyorum ve sıralama turlarında aldığımızı sonuca benzer bir sonuçla yarışta karşılaşmayacağımızı sanmıyorum."

"Ağır yakıt yüküyle farklı bir sıralama ile karşılaşacağız fakat bu da durumu heyecanlı kılıyor. Benim için Red Bull Racing'in hızlı olması birazcık sürpriz oldu. Dün Mark Webber ile konuştum ve sıralama turlarında hızlı olacaklarını biliyordu fakat yarış için de benzer performans göstereceklerinden pek emin değil. Yine de bana tüm gerçekleri söylememiş olabilir!"

"Onlar için de şaşırtıcı oldu. Kış testlerinden bu yana her turda Ferrari'nin hızlı olabileceğini biliyorduk. Bu nedenle rekabetçi olabileceklerini biliyoruz ve buna karşın Felipe'nin tur zamanı beni şaşırttı fakat aracın temposunu bulmamız gerektiğini gösterdi."

"Şu an sahip olduğumuz araçla bile hala daha fazlasını alabileceğimizi biliyoruz. Üçüncü antreman seansında araçtan oldukça memnundum fakat sıralama turları o kadar iyi değildi, birkaç farklı şey denedik, bunlar yarışın gidişatını değiştirebilir ki bu güzel olur fakat denge konusunda sıkıntı yaşıyorum."

TurkiyeF1.Com
Sertuğ Ünal

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2010 Pzr, 11:25 am 
Kullanıcı avatarı

Schumacher'in zaman ihtiyacı var

Bahreyn Grand Prix'i sıralama turlarında yedinciliği elde eden Michael Schumacher, kendi ritmine ulaşması için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Resim

2006 yılında spora veda ettikten sonra ilk kez Cumartesi günü sıralama turlarına çıkan Alman pilot takım arkadaşı Nico Rosberg'in iki sıra, pole pozisyonu derecesinin de 1.5 saniye gerisinde kaldı.

Schumacher hala tam formda olmadığını kabul ediyor.

"Bunun birkaç nedeni var fakat bir tanesi oldukça açık ki geri dönmem gerekiyor. Yavaş ve devamlı olarak gelişim göstermesine rağmen yalnızca ritmi yakalamalıyım fakat bu bir mücadele ve bu iyi bir şey."

"Konu yalnızca ritmi yakalamak ve ufak ayarlar yapmak sonrasında aracı istediğiniz duruma getirmekte kalıyor. Yapabildiğiniz şeyi kusursuz şekilde kullanmakta bitiyor iş."

"İlk kez teste çıktığımda Formula 1'e ilk başladığım andaki duyguyu hissettim. Valencia'da ilk tur boyunca biraz şok yaşadım fakat ardından alıştım ve kendimi rahat hissettim. Kesinlikle 1991 yılında olduğu gibiydi."

"1991'de ilk sıralama turları seansımda da burada olduğu gibi yedinci olmuştum."

Yedi kez dünya şampiyonu pilot spora geri dönmesinin kendisi için özel duygular ifade etmediğini söyledi.

"Çok fazla duygusal olmadan hala odaklanmış bir şekilde çalışıyorum ve yalnızca detaylara dikkat ediyorum. Belki gece farklı olabilir, bunu göreceğiz."

Schumacher yarınki amacının puan kazanmak olduğunu söylüyor ve yarışı podyumda tamamlamanın zor olacağını düşünüyor.

"Gerekçi olmalısınız fakat zor olacak."

Alman pilot yakıt ikmalinin yasaklanmasının ardından aracın daha ağır olmasıyla sezonun açılış yarışının hararetli olacağına inandığını söyledi.

"İlk yarış oldukça ilginç olacak. Çünkü bu denli ağır araçlarla daha önce deneyim yaşayabilen olmadı, ilginç olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum."

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2010 Pzr, 11:27 am 
Kullanıcı avatarı

Brawn: 'Schumacher Şampiyonluk için favori olmayabilir'

Ross Brawn yaptığı açıklamada ilk kez Michael Schumacher'in 2010 yılında sekizinci dünya şampiyonluğundan uzak kalabileceğini kabul etti.

41 yaşındaki Alman pilot üç yıllık aranın ardından Mercedes GP ile sansasyonel bir geri dönüş gerçekleştirmiş olmasına rağmen sezonun açılış yarışı Bahrain Grand Prix'i haftasonunun tamamında 24 yaşındaki takım arkadaşı Nico Rosberg'in gerisinde kaldı ve yirmi yıl önce Jordan ile başladığı kariyerinde SPA'da elde ettiği sıralama turu derecesiyle aynı yerde yarınki yarışa başlayacak.

Cumartesi günü Schumacher'in 2010 sezonunda şampiyon olup olamayacağı sorulduğunda Brawn "Bilmiyorum, dürüst olmak gerekirse eğer eski formunu yakalarsa şampiyonluğu kazanabilir."

"Bunu O'nun da bildiğini sanmıyorum. Fakat her şeyini ortaya koyuyor ve zorluyor, ona bu fırsatı vermek için her şeyi yapacağız. " dedi.

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2010 Pzt, 3:05 pm 
Kullanıcı avatarı

McLaren Red Bull'u yakalayacağına inanıyor

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, Red Bull Racing ve Ferrari ile aralarındaki büyük bir fark bulunmadığını ve İngiliz ekibinin bu iki takımı yakalayabileceğini belirtti.

Cumartesi günkü sıralamaların ardından MP4-25 üzerinde yeterince iyi çalışılmadığını kabul eden Whitmarsh, bununla birlikte Lewis Hamilton'ın yarışta ortaya koyduğu potansiyelin takımın durumu hakkında kendisini daha da iyimser yaptığını söyledi.

Whitmarsh, "Cumartesi'yle bir karşılaştırma yaptığımızda, çok daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. İyi bir başlangıç yapmamız ümit verici ama ne yazık ki ilk turda Rosberg'e karşı pozisyon kaybettik" dedi.

Hamilton'ın Rosberg'den daha hızlı olduğunu kaydeden Whitmarsh, İngiliz pilotun, Rosberg arkasında zaman kaybetmesinin hayal kırıcı olduğunu ifade etti.

Whitmarsh, "İki harika pitstop yatık. Her ikisinde de diğerlerine göre daha iyiydik. Bu takım adına ve takımın morali için güzel bir gelişme. Bu konuda en iyi olmak istiyorduk ve bunu kanıtladık. Pitstopun ardından Lewis'in hızı da iyiydi" dedi.

Bu arada takım olarak McLaren gibi dünya şampiyonu Jenson Button'ın da Avustralya'da daha iyi bir yarış çıkaracağını belirten Whitmarsh, "(Yarışta) Mercedes'ten daha hızlıydı ama sollama yapamadı" diye konuştu.

TurkiyeF1.com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2010 Pzt, 3:08 pm 
Kullanıcı avatarı

Domenicali: 'Ferrari'nin bu zafere ihtiyacı vardı'

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, Fernando Alonso'nun Bahreyn'deki zaferinin, 2009'da yaşanan sıkıntıların ardından takımın morali açısından çok kritik bir galibiyet olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren neredeyse tüm enerjisini F10'un tasarımına yoğunlaştırma kararı alan Domenicali, verdikleri kararın doğruluğunu kanıtlamak için takım üzeride bir baskı olduğunu söyledi.

Alonso ve Felipe Massa ile Sakhir'de gelen dublenin ardından, geçtiğimiz yıl verdikleri bu kararı şüpheyle karşılayanların sustuğunu belirten İtalyan teknik adam, "Şüphesiz bu yarış, takım için çok önemliydi. Geçtiğimiz yılki gibi zor bir sezon sonrasında, 2009'un ortasında almak zorunda kaldığımız çok zor bir kararın ardından herkes bedel ödemeye hazırdı. Fakat bu, oyunun bir parçası" dedi.

Kendisinin de bu sorumluluğu en ağır şekilde omuzlarında taşıdığını kaydeden Domenicali, "Bu sonuç kararın doğru olduğunu gösteriyor. Fabrikada çok yoğun şekilde çalışan, (zor zamanda) birlik içinde kalan herkese teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kötü bir sezon geçirdiğinizde herkes, çalışanlarınızın da kötü olduğunu söyler. Fakat hayat bu. Bunu biliyorduk. O yüzden böyle söyleyenlere en iyi tepki yolu, bu sonuçlarla geri dönmekti" diye konuştu.

Bahreyn'deki yarışın, Red Bull ve Ferrari'nin öndeki iki takım olduğunun ilk işaretlerini verdiğini ifade eden Domenicali, buna rağmen, aracı en iyi şekilde geliştirmeye devam etmelerinin çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

TurkiyeF1.com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2010 Pzt, 3:09 pm 
Kullanıcı avatarı

FIA, çift katmanlı difüzerde kural boşluğuna açıklık getirecek

FIA, bazı takımların ekstra performans elde etmek için çift katmanlı difüzer kuralını suistimal ettiklerine yönelik endişelerin ortaya çıkmasından sonra, Avustralya GP öncesinde konuya ilişkin bir açıklama yapacak.

FIA teknik patronu Charlie Whiting, geçtiğimiz hafta Bahreyn GP'deki tüm araçları incelemişti. Kaynaklar, bazı takımların difüzerlerinin etkinliğini artırmak maksadıyla motor boşluklarını kullanmalarına ilişkin bir endişenin bulunduğunu belirtiyor.

F1 teknik kurallarına göre, marş motorunun yerleştirilmesinde difüzerde bir boşluk olabilir. Kuralların 3.12.7 Maddesi'nde, "Yüzeyde tek bir boşluğuna sadece, Madde 5.15'de belirtilen marş motoruna için, ihtiyaç duyulan asgari ölçüde izin verilir" ifadesi yer alıyor.

Ancak maddede asgari ölçü olarak kesin bir birim belirtilmiyor. Bazı takımların, marş motorlarını yerleştirmek adı altında bu maddede izin verilen boşluğu aerodinamik kazanım elde etmek maksadıyla kullanmış olmasından endişe ediliyor.

McLaren ve Mercedes GP dahil en az üç takımın bu konudaki kaygılarını FIA'ya ilettikleri tahmin ediliyor. Federasyon da, bazı takımların, kurallardaki bu açığı suistimal ettiğine inanıyor.

Kaynaklar, FIA'nın Avustralya Grand Prix öncesinde bu konuda bir açıklama yapacağını belirtti.

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh da bu konuda yaptığı açıklamada, Whiting'in araçları incelediğini ve bu sırada kendisine konuya ilişkin endişelerin iletildiğini söyledi. Whitmarsh ayrıca, MP4-25'in difüzerindeki boşluğun, geçtiğimiz yılki araçta olduğundan büyük olmadığını da sözlerine ekledi.

TurkiyeF1.com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2010 Sal, 2:13 pm 
Kullanıcı avatarı

Gascoyne: 'Lotus'la gurur duyuyorum'

Lotus Teknik Patronu Mike Gascoyne, Bahreyn'deki ilk yarışta her iki aracın da finiş görmesine katkıda bulunan takımdaki herkesle "büyük gurur duyduğunu" söyledi.

Çok kısa sürede Lotus ismini F1'de yeniden mücadele edecek seviyeye getiren Gascoyne, Heikki Kovalainen ve Jarno Trulli'nin finiş görmesiyle ilk grand prix için hedeflerine ulaştıklarını kaydetti.

Yeni takımlardan Virgin Racing ve HRT araçları yaşadıkları problemler nedeniyle damalı bayrağa ulaşamazken, Gascoyne, "Profesyonel bir takım olacağımızı, eşiği altacağımızı ve hazır olacağımızı ve dayanıklı bir araç üreteceğimizi söylemiştik. En hızlı tur derecemimiz 2:02 fena değildi. Birçokları 2 dakikanın altına inemedi" diye konuştu.

Yarış hızının çok kötü olmamasına karşın tek turda problem yaşadıklarını söyleyen Gascoyne, Bahreyn GP'nin ardından takımın olgunlaştığını söyledi.

Gascoyne, "Artık dayanıklı bir araca sahip olduğumuzu biliyoruz. Daha hızlı olmak için bunun üzerine birşeyler eklememiz gerektiğini biliyoruz. Fakat bu işe sadece altı ay önce başladığımız da unutulmasın" dedi.

TurkiyeF1.com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2010 Sal, 2:14 pm 
Kullanıcı avatarı

Ecclestone uyardı: 'Panik yapmayın!'

Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, sezonun ilk yarışı olan Bahreyn GP'nin sıkıcı olduğu eleştirilerine rağmen, F1'in durumuna ilişkin panik yapmaya gerek olmadığını söyledi.

Mercedes GP CEO'su Nick Fry başta olmak üzere birçok takım patronu, sezonun ilk mücadelesinin heyecandan uzak olmasını eleştirerek, bu duruma karşı acilen harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Ancak Ecclestone, paniğe kapılacak bir durumun sözkonusu olmadığını belirterek, F1 camiasının önde gelen isimlerinin acil kural değişikliklerine ihtiyaç duyulup duyulmayacağına karar vermek için Avrupa dışındaki ilk dört yarışın bitmesini beklemeleri gerektiğini söyledi.

Ecclestone, kriz tellalığına gerek olmadığını kaydererek, "Hemen yapabileceğimiz birşey yok. Sadece refleksle, düşünmeden değişiklik yapılmaz" dedi.

Bahreyn'in heyecandan uzak olmasında, takımların yeni kurallara kendilerini adapte etmesinin etkili olmuş olabileceğini ifade eden Ecclestone, "Yeni kuralların uygulandığı ilk yarışlar herkes için bir öğrenme süreci oluşturur. Şimdi iyileştirmeler yapabileceklerini biliyolar, biraz daha rahatlayıp daha faal olacaklar" diye konuştu.

TurkiyeF1.com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2010 Sal, 2:16 pm 
Kullanıcı avatarı

BMW Sauber ismini değiştirmeye hazırlanıyor

F1'den ayrılmasına rağmen, takımı BMW'nin adını taşımayan devam eden Peter Sauber, isim değişikliği için federasyona başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.

Alman otomobil üreticisinin Formula 1'i terk ettiğini açıklamasından sonra takım, BMW Sauber F1 Team ismini korumuş ve sezona da resmen bu isimle start vermişti.

Sezon öncesinde isim değişikliği için herhangi bir talepte bulunmayan Sauber, takım için hayati önem taşıyan televizyon gelirlerindeki kayıp riskinden dolayı isim değiştirmenin kolay olmadığını ifade etmişti.

Sauber, şu an için kesin tarihi tespit edilmemiş olmasına rağmen değişiklik için talepte bulunacaklarını belirterek, "Şasi isminin değişmesi için başvurumuzu sunacağız. Fakat zamanına henüz karar verilmedi. Ama bu sezon içinde olacak" dedi.

BMW Sauber'in şu an için ana isim sponsoru bulunmuyor. Sauber, bu konuda gelecek yıla kadar da bir sponsor bulmalarının kolay olmadığını belirtti.

Sauber, "Maalesef hala beyaz bir aracımız var, çünkü Ocak ve Şubat aylarında sponsor bulmak, özellikle de büyük sponsorlar bulmak imkansız" dedi.

Şu an 2011 sezonu için sponsor aradıklarını söyleyen Sauber, "Umarım bu sezon için de sponsor buluruz" diye konuştu.

TurkiyeF1.com

Başa Dön
 Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1212 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 122  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  

Iletisim:
bilgi@rally-sport.com