McLaren aracından memnun değil!McLaren patronu Martin Whitmarsh Bahrain Grand Prix'i sıralama turlarında Red Bull Racing ve Ferrari'nin egemenliğinin ardından aracın yeteri kadar hızlı olmadığını kabul etti.

Woking merkezli takım sezonun açılış yarışında güçlü galibiyet adayları arasında gösterilmesine rağmen Whitmarsh MP4-25'in performansının galibiyeti haketmediğini gizlemiyor. Whitmarsh, Lewis Hamilton'un dördüncülüğünün ardından aracın downforce eksikliği yaşadığını ve pistin bu yıl eklenen tümsekli bölümünde sıkıntılı olduğunu söyledi.
"Gerçekçi olmamız gerekiyor. Bugün gördük ki burada galibiyeti hak edecek kadar hızlı değiliz fakat bu demek değil ki denemekten vazgeçeceğiz fakat mümkün olduğunca gerçekçiyiz."
"Testler boyunca her zaman söylediğim gibi diğerlerinin neler yaptığını görmenin çok çok zor olduğunu düşünüyorum. Dolu ve boş depo arasında beş saniyelik bir performans farkı olduğunu gördük ve bu nedenle sıralama turlarında öğrenmeye başlayacağız diyemezsiniz."
"Pilotlarımız için en iyi aracı verdiğimizi söyleyemeyeceğimizi bugün anladık fakat takım olarak ne yapabileceğimizi göreceğiz. Belki burada yeteri kadar downforce'a sahip değiliz, özellikle orta bölümde. Şu ana kadar yaptıklarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor."
"Başka sürprizler olacağını sanmıyorum. Burada nerede olacağımızı her zaman biliyorduk ve gerçekçiydik. Hırslı bir şekilde gelirsiniz ve amacınız kazanmaktır. Biz de kesinlikle bunun için geldik ve o hırsı hala koruyoruz. Neler kazanacağımızı göreceğiz."
Aracın performansı hakkında kötümser yorumlar yapılsa da yarın yarışa sekizinci sırada başlayacak olan dünya şampiyonu Jenson Button hala oynanması gereken kartlar olduğunu düşünüyor.
"Yarış ritmi konusunda aracın tamamen farklı çalışacağını düşünüyorum ve sıralama turlarında aldığımızı sonuca benzer bir sonuçla yarışta karşılaşmayacağımızı sanmıyorum."
"Ağır yakıt yüküyle farklı bir sıralama ile karşılaşacağız fakat bu da durumu heyecanlı kılıyor. Benim için Red Bull Racing'in hızlı olması birazcık sürpriz oldu. Dün Mark Webber ile konuştum ve sıralama turlarında hızlı olacaklarını biliyordu fakat yarış için de benzer performans göstereceklerinden pek emin değil. Yine de bana tüm gerçekleri söylememiş olabilir!"
"Onlar için de şaşırtıcı oldu. Kış testlerinden bu yana her turda Ferrari'nin hızlı olabileceğini biliyorduk. Bu nedenle rekabetçi olabileceklerini biliyoruz ve buna karşın Felipe'nin tur zamanı beni şaşırttı fakat aracın temposunu bulmamız gerektiğini gösterdi."
"Şu an sahip olduğumuz araçla bile hala daha fazlasını alabileceğimizi biliyoruz. Üçüncü antreman seansında araçtan oldukça memnundum fakat sıralama turları o kadar iyi değildi, birkaç farklı şey denedik, bunlar yarışın gidişatını değiştirebilir ki bu güzel olur fakat denge konusunda sıkıntı yaşıyorum."
TurkiyeF1.Com
Sertuğ Ünal