Linkler
Fotograflar
Rally-Sport Mail Girisi

Zaman: 04 Eyl 2010 Cmt, 9:46 pm

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Galatasaray Superleague Formula İtalya Yarışı'nın Başlamasına
kaldı

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1166 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 117  Sonraki
  Önceki başlık | Sonraki başlık 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: 2010 Sezon Haberleri
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010 Prş, 9:51 pm 
Kullanıcı avatarı

Massa: 'İkinci pilot değilim'

Felipe Massa, Almanya'da yaşanan olayın ardından ikinci pilot olmadığını iddia etti. Eğer böyle bir durum tekrarlanırsa kazanmayı umuyor.

Resim

'İkinci pilot olduğumu söylediğim gün, yarışmayı bıraktığım gündür. Aynı durum tekrarlanırsa, kazanacağım.'

'Elbette takımdaki herkes ile konuştum. Söylediğim gibi yarışmak için değil, kazanmak için buradayım. Kazanma şansım olduğu sürece sonuna kadar götüreceğim ve zafer için savaşacağım.'

'Ben bir profesyonelim, takım için çalışıyorum. Herkes bunu anlamalı. Ben takım için çalışıyorum ve takım için çalışmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum.'

'2007 ve 2008'de neler olduğunu hatırlıyorsunuz, o yüzden herşeyi baştan anlatmama gerek yok. Eğer takımın gerçekten bir şampiyonluk şansı varsa, ben takım için en iyisini isterim.'

Massa, Ferrari ile arasının soğuduğu yönündeki iddialara karşı çıktı. Brezilyalı pilot 'Artık daha da güçlüyüm' dedi.

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010 Prş, 9:53 pm 
Kullanıcı avatarı

Petrov'un zamana ihtiyacı var

Renault pilotu Vitaly Petrov, tam potansiyalini gösterebilmek için zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Resim

Çaylak pilot bu sezon takım arkadaşı Robert Kubica'nın gölgesinde kaldı. Kubica'nın 89 puanına karşılık sadece 7 puanı bulunuyor.

'Hayır, ben yapabileceklerimi biliyorum. Sadece biraz daha zamana ihtiyacım var. Gp 2'de üç sene içinde iyi bir seviyeye geldim fakat Gp 2 benim ilk formula deneyimimdi.'

'Takım ile nasıl çalışılacağını çözmeliyim, mühendislerle iletişimi, nasıl ayar yapılacağını. Hepsini bu sene öğreniyorum. Bu yıl F1 okulundayım diyebilirim.'

Petrov yerini kaybedeceği hakkında yapılan haberlere aldırmadığının altını çizdi.

'İnsanların ne söyledikleri beni ilgilendirmiyor. Ben her zaman en iyisini yapmaya çabalıyorum. Elbette takımın söyledikleri beni ilgilendirir ve onlar benim hakkımda olumlu düşünüyorlar. Giderek gelişiyorum, gördüğünüz gibi son yarışlarda Robert'ın tur zamanlarına yaklaşabildim.'

'Cuma'dan Pazar'a kadar öğreniyorum ve Pazar yarış sonunda hep en hızlı turlarımı atıyorum.'

'Yarışlarda pek bir problemim yok. Asıl sorunum sıralama turları. Sıralama turlarımı geliştirmek zorundayım.'

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010 Prş, 9:55 pm 
Kullanıcı avatarı

Pirelli testlere Eylül'de başlıyor

Pirelli, lastik testlerinde kullanacağı pilotu yakında açıklayacak. Ve ilk testlerin Eylül civarında yapılması planlanıyor.

Resim

Bazı haberlere göre testlerde aracı sürecek pilot için Mercedes GP test pilotu Nick Heidfeld düşünülüyordu.

Pirelli, Abu Dabi'de yapılacak 2011 testlerinden önce 6 tane test yapmayı planlıyor. Toyota'nın 2009 aracı ile yapılması planlanan testlerin ilki Eylül civarında olacak.

'Şu anda rüzgar tüneli testleri için %50 küçültülmüş lastik modellerini ürettik.'

'4 çeşit lastik hamuru üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Prototipler bir sonraki ay gelebilir.'

'Paul Ricard'da bir GP 2 aracı ile testler yaptık. Ve 120 turu sorunsuz tamamladık.'

'Pirelli testlerde bir tane F1 bir tane de GP 2 pilotu kullanmak istiyor. Tüm detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak.'

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010 Prş, 9:57 pm 
Kullanıcı avatarı

Webber: 'Alonso galibiyeti haketti'

Mark Webber, Christian Horner'ın Ferrari'yi eleştirmesine rağmen, Ferrari'nin yaptığı hamleyi doğru bulduğunu ve Alonso'nun galibiyeti hakettiğini söyledi.

'Massa'ya yarışı kazanması için iyi bir fırsat verdiler. Ama takım önceden yarışta en hızlı pilotun kazanması gerektiği kararını almış olacak ki Alonso hakettiği bir galibiyet aldı. Takımdaki en hızlı pilot Alonso idi.'

'Bence Massa'nın Macaristan'da kazanma şansı hala var. Gerçekten var. Eğer ön bölümde kopup gidecek kadar hızlı olursa kazanacak. Hockenheim'da da böyle yapabilseydi kazanırdı.'

'Hockenheim'da ilk bölümü inanılmaz geçirdi. Fakat ikinci bölümde önde kalabilecek kadar hızlı olamadı.'

Webber takım emirlerinin F1'in bir parçası olduğunu hatta takım emirlerinin yavaş pitstoplar ve sahte pilotaj hataları yerine aşikare yapılması gerektiğini belirtti.

'Takım emirlerini kontrol altına almak çok ama çok zor. 40 yıldır olan bir durum ve gelecekte de olmaya devam edecek.'

'İşler böyle yürür. Eğer bir takımda 2, 3 veya 4 pilot olursa, şampiyonanın bir bölümünde önde olan pilotun şampiyonluğu kazanması için takım arkadaşlarının önünde gelmesi gerekirse takım emirlerini uygulayabilirler.'

'Bu kötü pitstoplar yapmaktan daha iyidir. Takım emirlerini örtmek için onlarca şey yapılabilir. Bu kuralı tamamen yasaklamak imkansız.'

'Almanya'daki gibi aşikare yapmak gizliden yapmaktan çok daha iyi. Takım bunu yaparak maksimum puanı aldı. Elbette bunu seyircileri için yaptı. Her ne kadar farklı algılasanızda.'

'Bu 2002'den beri onlarca kez yapıldı. Buradaki kadar aşikare değil, fakat eğer bunun 2002'den beri ilk takım emri olduğunu düşünüyorsanız, hayal görüyorsunuz demektir.'

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010 Cum, 10:13 am 
Kullanıcı avatarı

Mercedes bir adım geri gidiyor

Mercedes, Hockenheim'da araca yaptığı güncellemelerden bazılarını geri alacak. F-Kanala ve difüzöre yapılan güncellemeler sayesinde Silverstone'da podyumu yakalayan Mercedes, Almanya'da çok geride kalmış ve puan mücadelesi vermişti. Schumacher geri adım attıklarını söyledi.

Resim

'Bir adım geriye gittik. Tüm paket ile tekrar Spa'da yarışacağız.'

Rosberg ise hayal kırıklığı yaşadığını itiraf etti.

'Ne zaman büyük bir güncelleme yapsak, birşeyler yanlış gidiyor. Valensiya'da çalıştıramadık, sonra Silverstone'da işimize yaradı. Umarım Spa'ya kadar tüm problemler çözülmüş olacak.'

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010 Cum, 12:27 pm 
Kullanıcı avatarı

Horner: 'Rakiplerin şikayetleri bir kompliman'

Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, rakiplerin sürekli dizaynları hakkında yaptıkları eleştirileri ve şikayetleri bir kompliman olarak algılıyor.

Resim

'Bizim aracımız hakkında şikayet etmedikleri pek birşey olmadı. Sanırım her zaman bir çamur atma veya bu tür şeyler olacak.'

'Ön kanat ile ilgili bir sürü yaygara koparıldı, bu hafta ön kanat, geçen hafta difüzör, bir önceki hafta suspansiyon, ondan önceki hafta aracın yerden yüksekliği..'

'Ve hepsinin sonunda aracımızın FIA tarafından onaylanması gerçekten güzel bir durum. Araç tamamen kurallara uygun, bence teknik ekibimiz yapılan bu şikayetleri kompliman olarak algılamalılar.'

Horner, şampiyonluk savaşına da değindi.

'Farklar yeni sistem ile çok fazla gibi gözüküyor ama aslında tam olarak öyle değil. Şu anda 5 pilot ve 3 takım şampiyonluk potasında. Ve hepsi tam konsantre olmuş halde.'

'Önümüzdeki 8 yarışta neler olacağını görmek enteresan olacak. Bize uyan pistler olacak, bazıları Mclaren'e bazıları ise Ferrari'ye uyacak. Kim en istikrarlı olursa o kazanacak.'

'Macaristan güzel bir haftasonu olacak çünkü bence bize uygun bir pist.'

'Monako'ya benzer bir yapısı var ve biz orada duble yapmıştık.'

'Biz kendimizden eminiz. Rakibimiz Ferrari veya Mclaren olacak. Ama Ferrari, Alonso ile beraber daha formda ve hızlı gözüküyor.'

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010 Cum, 3:45 pm 
Kullanıcı avatarı

Horner takım emri yasağını destekliyor

Christian Horner'a göre takım emri yasağı olmalı ve uygulanmalı, çünkü bu yasak pilotlar arasında rekabeti sağlıyor.

'Bu yasak 2002'deki gibi olayları engellemek için konuldu. F1 bir takım sporu, ama kurallar dahilinde. Hockenheim'da olan olay sadece FIA ve Ferrari arasında bir sorun değil.'

'Bu irdelenmesi gereken bir konu. Bence F1 son yıllarda bu yasak sayesinde daha sağlıklı ve özgür yarışmalara sahne oldu.'

'Takım emirleri çok eski zamanlardan beri var. Ama şu an farklı olan durum bunu yasaklayan bir kuralın olması. Bu yüzden Almanya'da yapılan harekete karşı tartışmalar başladı.'

'Doğru veya yanlış biz pilotlarımızın kendi aralarında yarışmalarına hep izin verdik.'

'Türkiye'de pilotlarımızın yarışmasına izin verdik ve bunun bedelini ağır ödedik. Eğer takım emrini yasaklayan bir kural olmasaydı, farklı davranabilirdik. Yinede Red Bull Racing'in felsefesi pilotları özgür bırakmaktır, tıpkı Bay Mateschitz'in söylediği gibi.'

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010 Cum, 3:50 pm 
Kullanıcı avatarı

Vettel geçmiş yarışlardan pişman değil

Sebastian Vettel geçmiş yarışlarda yaşadıkları şanssızlıklara dövünmek yerine geleceğe bakmaları gerektiğini düşünüyor.

Resim

'Şu anda pişman olmaya gerek yok. Sezonun ortasındayız ve daha birçok yarış var. Harika bir arabamız var ve enerjimizi 'şöyle olsaydı, böyle olsaydı, olsa, olmalı' gibi laflarla harcamamalıyız.'

'Bu şekilde ilerideki yarışları kaybederiz ve istediğimiz birşey değil. Yarış yarış, adım adım, şampiyonluğa doğru ilerlemeliyiz.'

'Aldığımız sonuçlar her zaman aracımızın gücüne yakışır cinsden olmadı.'

'Bazen kolay olmadı, bazen sorunlar yaşadık, ama şampiyona böyle geçer. Bir iyi bir kötü yarışlar geçer ve önemli olan sakin kalıp ileriye adım adım ilerlemektir. Hockenheim'daki gibi podyum finişleri şampiyonluk için çok önemli puanlar.'

'Sadece bir yarışa bakarak Ferrari'nin gerisinde olduğumuzu söyleyemeyiz. Ferrari dışında Mclaren, Renault veya Mercedes dahil tüm takımlar bize yakın ve bazı yarışlar onlara uygun olabilir. Her pist farklı karakteristiğe sahip ve farklı bir takıma uygun oluyor. Ama bizim aracımız genel olarak güçlü ve özellikle Hungaroring bize uygun bir pist. Burada güçlü olacağız.'

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010 Cum, 3:52 pm 
Kullanıcı avatarı

Sutil: 'Renault'ya geçmek enteresan olurdu'

Adrian Sutil 2011'de Renault'ya geçmenin 'enteresan' bir deneyim olacağını düşünüyor. 27 yaşındaki Alman pilotun gelecek sezonu boşta fakat Force India ile bir senelik 'opsiyonu' bulunuyor.

Resim

Bazı haberler onun Petrov'un yerine geçeceğini söylüyor. Sutil bu iddialara karşılık verdi.

'Elbette, enteresan olurdu. Eğer Renault sizinle ilgileniyorsa bu kaçırırılmaması gereken bir fırsat olur. Renault hala F1'in en iyi takımlarından birisi.'

Suti, Force India'nin geleceğinden endişe duyuyor.

'Kurallar değişmezse, ayrıntılar ile gelişmeye çalışcağız. Bu da takımın masrafları daha fazla karşılayamaması anlamına geliyor. Eğer bir fabrika takımı ile daha iyi bir gelecek fırsatınız varsa, bunu değerlendirmelisiniz.'

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010 Cum, 10:54 pm 
Kullanıcı avatarı

Cypher Group F1 başvurusunu geri çekti

Amerikalı Cypher Grubu Formula 1 2011 sezonu başvurusunu geri çekti. İflas eden US F1 elemanlarından kurulan takım, mali sıkıntılardan dolayı bu kararı almak zorunda kaldı.

Fakat takım, ileride F1'e girmeye çabalayacak.

'Biz hala Formula 1 hayallerimizi koruyoruz. Son aylarda ciddi sponsorlar elde ettik. Fakat yaptığımız görüşmelerin ardından bütçemizin bu işe yeterli olamayacağını tespit ettik.'

'Bu zor bir karardı ama bunu FIA Formula 1 Şampiyonası ve hayranlarımıza saygımızdan dolayı aldık.'

TurkiyeF1.Com

Başa Dön
 Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1166 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 117  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  

Iletisim:
bilgi@rally-sport.com